Hyvin harvoin on päätöksen teko nami-hiirelle vaikeaa, mutta tänään on sellainen päivä. Eilisten kakkujen kaveriksi kaipaisin jotain pientä lisää. Onko leipoessa ruokahalu kasvanut  vai miten selittyy tämä uusi villitys?

Vuosia olen keräillyt lehdistä ja esitteistä reseptejä, mutta hölmöyksissäni leikannut aina vain ne varsinaiset reseptit itseäni varten. En ole kuuna päivänä voinut kuvitella kirjoittavani niistä tietotekniikan avulla julkisesti. Mikäli oikein muistan, nämä kivalta tuntuvat parit reseptit, olen taltioinut kirjaani  joskus Saarioisten mainoksista. 

OMENALEHTISET 

1 paketti valmiita lehtitaikinalevyjä 

hienoa sokeria 

Täyte: 1 prk maustamatonta tuorejustoa 

2 dl vaahdotettua kermaa 

1 rasia omenamarmelaatia 

Sulatetut taikinalevyt jaetaan halutun suuruisiksi neliöiksi, päälle ripotellaan sokeria ja paistetaan 225°C noin 15 min. Lehtisten annetaan jäähtyä kunnolla, jonka jälkeen ne halkaistaan. Täytteen ainekset sekoitetaan kaikki keskenään ja annostellaan lusikalla halkaistujen lehtisten väliin. - Täytteen näkyvään osaan voisi ripotella muutamia Meiran uusia lumitähtiä tai punaisia pikku-sydämiä. Voisihan ne myös tomusokeroida, mutta ehkä parempi ilman. 

 

MUREAT LAKKAHILLOLEIVOKSET        

  Lakkahilloa ei voita mikään, eikä monia kiusaavat kivetkään löydä hampaankolojani. Usein kyllä lakkahillo tulee korvattua aprikoosilla, mutta vain siksi, kun sitä ei saa lähikaupoista.   

  200 g voita    

  3 dl vehnäjauhoja  

     1/2 dl kermaa  

  Täyte:     

1 prk  rahkaa, joka maustetaan vaniljalla  

  lakkahilloa tai aprikoosihilloa 

Murusta voi ja vehnäjauhot, lisää kerma. Anna taikinan vetäytyä kylmässä puolisen tuntia. Kauli taikina 2-3 mm:n ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ajele taikinapyörällä levy 5x5 cm:n ruuduille ja sirottele sokeria pintaan. Paistoaika vaalean ruiskeiksi on 6-7 min 200°C. Leivonnaiset irtoavat toisistaan paiston aikana. Jäähdytä ne ja laita täyte juuri ennen tarjoamista.  

Murea leivonnainen maistuu kahvin kera !

nami-hiiri