Mit%C3%A4%20kummaa%E2%80%A62%20.jpg

Kun resepti on yksinkertainen, niin muodolla voi elvistellä ja tehdä kokeiluja. Hiiri on tehnyt tätä kakkua aiemminkin, mutta vanhan reseptin mukaisesti suklaakuorrutteella. Milloin nami-hiiri vain kokeilee tai leipoo itselleen, niin mieluusti jättää sokerimassan tai kuorrutuksen pois. Tässä kakussa on kääretorttupohjaa ja täytettä noin 50/50, joten raikkaat marjat sellaisenaan ovat parhautta. Jonkun palan voi silti koristella sokerirakein tai -sydämin.

Mit%C3%A4%20kummaa%3F%201.%20.jpg

Kuvassa takana on korkeampi ja toisinpäin paistetusta levyistä koottu minikakku. Se jäi totaalisesti kesken, kun hiiri sai kutsun lounaalle. Kakku on levännyt nyt neljä päivää jääkaapissa ja hieman kuivahtanut. 

Roinisen kirjan kääretorttupohja:

4 kananmunaa

1 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sähkövatkaimella noin 4-5 min. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos siivilöiden vaahtoon, sekoita varovasti nostellen sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista esilämmitetyssä 225°C uunissa / keskitasolla n. 5-8 min, huomioiden oman uunin tehon. Huomio kerroksen ohuus verrattuna normaaliin kääretorttuun.

Maustamaton tai maustettu kreemitäyte:

n. 63 g voita

n. 2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria tai  1tl  vaniljasokeria+kanelin seosta

 Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää lopuksi vaniljasokeri ja mauste.

 

 Kermatäyte soveltuu hyvin kreemin sijaan:

n. 1,5 dl kermaa

n. 0,5 dl tomusokeria

50 g tuorejuustoa, maustettua tai maustamatonta

Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto sekä tomusokeri.

 

Koristelu:

Valele koko kakku tai leivosten pinta suklaalla tai marjahyytelöllä ja koristele mielesi mukaan värisokerilla , sokerikukin tai auringon paistaessa tuoreilla marjoilla !

nami-hiiri


Minikolmio%20.jpg