Omput%20tikuissa%201%20.jpg

Eilen saatua "Leivotaan" -julkaisua nami-hiiri on lukenut ja selaillut. Aloitin helpoimmasta, koska pääraaka-ainetta oli sopivasti muutamia jäljellä, pieniä, halkaisijaltaan vain 3-4cm olevia maukkaita omenoita. Resepti on  lehden sivulta 64 "Karkkiomenat tikuissa". Hiiri pitää näistä oikeasti, muttei kanadalaiskauppojen valmiista tarjonnasta. Ne omenat ovat jättiläisiä, miltei kivikovia ja happamia. Niitä pieniä omppuja tuli raahattua matka-askissa kotikoloon tammikuussa, joskin kakkua varten. Ovat vain maistuneet ihan sellaisenaan...ilman kakkua!

Aamulla reseptin pinjansiemenet vaihtuivat pähkinärouheeseen. Tällaiset terveelliset herkut ovat kivoja talvella, hiihtolomalla, retkillä....lehdessä mainitaan, että oikeat oksat ovat hauskoja omenoille tikuiksi, mutta toki muutkin tikut käy.

"Omenat, kuin karkki"  8 kpl, gluteeniton

8 pientä omenaa

2 dl pinjansiemeniä tai pähkinärouhetta

4 dl sokeria

2 dl vettä

3 rkl panimo- eli rypälesokeria ...hiiri ei käyttänyt

1 pisara väkiviinietikkaa 

 

1. Tuikkaa jokaiseen omenaan oksa (puhdistettu/kuorittu n. 2cm matkalta tai elintarviketikku. 

Nosta ne leivinpaperin päälle.

 

2. Kaada siemenet tai rouhe kulhoon

 

3. Laita kasariin sokeri, vesi, (panimosokeri) ja etikkapisara.

Hauduttele karamelliksi, mutta älä sekoita haudutuksen aikana! 

Kun karamelli on vaaleanruskeaa ja noin 145-asteista, ota kasari liedeltä.

 

4. Kasta omenat yksitellen karamelliin ja sen jälkeen siemeniin tai rouheeseen mitä käytät.

 

5. Anna omenien pinnan hyytyä leivinpaperilla. Säilytä kylmässä, ellet tarjoa niitä heti.

 

Omput%20tikuissa%202%20.jpg

nami-hiiri