Milloin nami-hiiri on kotosalla, niin jääkaapissa on ainakin valot, kun oven avaa. Perjantaina sen ovi oli valmiiksi auki ja valokin lomalla. Tänään kaikki on toisin. - Leivontafoorumin kesäkuun haaste oli tuunaus ja hiiri osteli tarvikkeita hieman sitä silmällä pitäen, vaikkei tarkoitus ollutkaan kisaan osallistuminen - ainoastaan blogipostaus aiheesta..
Hiiri söi hunajakakkua juuston kanssa, mutta tämä leipä syntyi myöhemmin kokeilukappaleena....
...ja tässä valmiit minit kuvattuna Lf haastetta varten.
nami-hiiri
Rukiinen kanelinen Hollannin 'Hunajakakku', mutta rusinaton !
- Vatkaa voi kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan.
- Lisää siirappi, hunaja, sokeri, (rommi) ja kaneli (tai piparimausteet)
- Sekoita jauhot+ leivinjauhe keskenään ja lisää erissä voi-muna-sokeriseokseen vatkaten sen verran että taikina tasoittuu. Lisää appelsiininkuoriraaste kevyesti sekoittaen.
- Voitele 25 cm pitkä kakkuvuoka voilla, jauhota ja kaada seos vuokaan. Paista noin 60 minuuttia 160 asteessa. Tee tikkukoe ja jatka paistamista tarvittaessa.
Hunajakakun viipale 3+1 (4 pistettä) + hauskana lisänä 'kunniamaininta
- Ihanat suupalat, mahtavia suolaiseksi kahvin seuraan!
- Tykkään kovasti suolaisen ja makean yhdistelmästä. Kauniita ja varmasti herkullisia. Jäi niukin naukin pisteiden ulkopuolelle, joten annan "kunniamaininnan".
- Makoisan näköinen pikku tarjottava. Saakohan tuota hunajakakkua täältä Suomesta?
- Toimii varmasti pienenä naposteluna. Ja tuo rukiinen hunajakakku ihan uusi tuttavuus. Täytyy varmaan maistaa.
- Tosi kiva kun suolainen ohjekin mukana. Herkulliselta kuulostaa! Löytyisköhän tuota suomestakin
- Oikein houkuttelee. En syö kinkkua, mutta kuvitellen kylmäsavustettua härkää tilalle.
- Todella kauniita pikku viipaleita. Sopisivat hyvin ihan juhlatarjottaviksikin. Tekisi mieli haukata noista parikin. Uusi tuttavuus tuo rukiinen hunajakakku. Kuulostaa tosi hyvältä!
Hiiri on tosi tyytyväinen saamaansa tulokseen. Nyt jäi askarruttamaan varmaankin, josko kakuksi mainittu tuote olisi kuin kahvikakku ja silloin aika 'outo lintu' kinkun kaveriksi.....Tästä on hyvä jatkaa jäätelökesää !
NIPPELIÄ:
Thai basilika (Ocimum basilicum)
Intiasta kotoisisn oleva yksi maailman vanhimmista yrteistä. Yleisimmin sitä käytetään Thaimaassa. Lehdet ovat kirkkaan vihreät ja kestävät.
Maultaan thai-basilika on makean mausteinen, muistuttaa anista ja kanelia. Koska thai-basilikaa kestää kuumennuksen, sitä käytetään paljon nuudelikeitoissa ja erilaisissa kookosmaitopohjaisissa kastikkeissa. Maku sopii hyvin salaatteihin, liha- ja kanaruokiin.
Espanjalainen 14 kk ilmakuivattu vuoristokinkku
kuuluu paikallisten asukkaiden päivittäiseen ruokavalioon. Aamulla kahvilat täyttyvät töihin kiirehtivistä asiakkaista, jotka haukkaavat kahvin kanssa punaisella kinkulla täytetyn sämpylän. Lounaalla sekä illallisella ateria aloitetaan lähes poikkeuksetta muutamalla kinkkuviipaleella.
Mustan negra -possun salaisuus: Arvokkaimmat kaupoista löytyvät kinkut valmistetaan villisikaa muistuttavasta iberiansiasta. Espanjan arvostetuimman porsasrodun tunnistaa tummasta nahanväristä ja mustista sorkista. Nämä pata negra -porsaat laiduntavat vapaasti luonnossa ympäri vuoden ja herkuttelevat tammenterhoilla, milloin niiden aika on pudota puista …sikojen herkuksi !
Kommentit