Porkkana%20-rusina%20kuva%203-normal.jpg

Eurooppalainen klassikko, porkkanakakku, ei esittelyjä kaipaa. Se on hyvää ja terveellistä ja maistuu ihmisille ympäri maailmaa. Kakun eilen paistuessa nami-hiiri jäi vain harmittelemaan sitä, ettei odotellut tätä päivää, jolloin olisi käynyt Kauppahallissa. Olisi ollut hauskaa kokeilla trendikkäästi eri värisillä porkkanoilla. Porkkanaterotin oli luonnollisesti kaukana hiirenkolossa. Mutta kyllä koristelu käy porkkanasta lastuja vuolemallakin!....sanoiko hiiri, että terveellistä kakkua? Kyllä, jos jättää kuorrutteet pois, käyttää tummaa sokeria, osin tummia jauhoja.......

PORKKANAA ja RUSINOITA KAHVIKAKUSSA

2 1⁄4 dl rypsiöljyä
n 3 dl (225 g) vehnäjauhoja
1⁄2 tl leivinjauhetta
1⁄2 tl ruokasoodaa
ripaus kanelia
ripaus muskottipähkinää
2 1⁄2 dl (225 g) sokeria
2 kananmunaa
(1 tl vaniljasokeria)
225 g karkeaksi raastettua porkkanaa
50 g rusinoita 

- koristeluun porkkanakukkia tai -lastuja

  • Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja laita pohjalle leivinpaperipala. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. 
  • Sekoita sähkövatkaimella toisessa kulhossa sokeri ja öljy noin 2-3 minuutin ajan, kunnes seos on tasaista. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Nostele joukkoon jauho-mausteseos ja sekoita tasaiseksi. 
  • Lopuksi sekoita joukkoon porkkanaraaste, ja halutessasi rusinat. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Kokeile hammastikun avulla kakun kypsyyttä, kypsästä kakusta tikku tulee puhtaana ulos. Jos kakku vaikuttaa raa’alta, laita uuniin vielä 5 minuutiksi. Anna jäähtyä.

Porkkana-rusina%20kuva%204-normal.jpgPorkkana-rusina%20kuva%205-normal.jpg

Kakku on mehukas ja maukas sellaisenaan, mutta eurooppalaiseen tyyliin sen voisi koristella marsipaaniporkkanoilla tai porkkanalastuin. - Tomusokerin sirottelua kannattaa miettiä, sillä tämä kakku on kostea!

Porkkanakakkupala%20kuva%201-normal.jpgPhiladelphia%20whippedkuva%202-normal.jp

Kakun voi halkaista ja täyttää ja/tai kuorruttaa näyttävämmäksi vierastarjottavaksi tomusokeri + sitruunamehukuorrutteella tai naturel tuorejuustolla. - Hiiri hieman lisävispasi ja levitti vain kokeeksi ostamaansa uutuus tuorejuustoa. Hallin keittiötarvike puodista löytyi 'terotin' ja vihannesmyyjältä kermankeltainen porkkana. Porkkanateroitin ehkä joutuu kierrätykseen hiirenkolossa ensi kuussa.

nami-hiiri  Torontossa

Muutaman vuoden takainen postaus samasta aiheesta täällä!