Hiiri pitää enemmän keittämällä valmistetusta ruuasta, kuin paistetusta. Äkkiä listattuna ovat kala, kananmuna ja kakut poikkeuksia. Kotona saattaa kastikkeen keitossa kulua jopa kolmekin tuntia, mutta matkoilla on suuri kiusaus valmistaa hyksinkertaista hyvää - nopeasti. Vihreää ohutta parsaa oli löytynyt hallista. Sille yksinkertainen voikastikeresepti oli mieleen jäänyt Valion sivuilta.  Nami-hiiri osasi sen ulkoa. Key Lime edustaisi tänään sitruunaa. Jääkaapissa oli ollut eiliseen asti suuria keltaisia sitruunoita, mutta hiiri oli katsonut yhden ruokaohjelman ja siinä reseptiin tarvittiin sitruunoita. Tästä kokeilusta myöhemmin lähempänä Pääsiäistä.

parsaa%20ja%20pastaa%20kuva-normal.jpg

Hallin tuorepastatiskille oli ilmestynyt kuun alussa paprikanpunaisia ja pastanvalkoisia Ravioli -sydämiä. Niiden myynti on kausiluontoista. Ne valmistuvat 4 minuutin keittämisellä.

VOI-SITRUUNAKASTIKE,  4-6 annosta 

150  g voita
1  tl sitruunankuorta  ( Key Lime kuoriraastetta  )
1  rkl sitruunamehua (Key Lime -tuorepuristettua mehua )
1 - 2 tl sokeria
1/2  tl suolaa
1/4  tl mustapippuria myllystä
1 - 3 rkl tuoretta sitruunamelissaa, rakuunaa tai ruohosipulia

Tarjoiluun  50  g  juustoa lastuina

  • Sulata voi kattilassa. Kirkasta se valuttamalla pinnalla oleva osa toiseen astiaan, jätä vaalea sakka kattilan pohjalle.
  • Pese sitruuna tai limetit kuumalla vedellä. Raasta pintakuori ohuelti. Lisää mausteet kirkastetun voin sekaan.
  • Valuta kastiketta keitetyn parsan päälle. Ripottele juustolastuja annoksille.

VINKKI

  • Yrttien voimakkuudessa on eroa, annostele maun mukaan. Voit käyttää myös 1 tl kuivattua rakuunaa tuoreen sijasta.

nami-hiiri  Torontossa