Mansikka-aika ei ole vielä hetkeen käsillä, mutta kaupasta niitä on löytynyt koko talven. Maku alkaa olla jo kohdallaan. Mansikkamousse
 on maistuvaa ja se on kauniin väristä tarjottavaa. Viime kesän hiirenkolon suosikki oli mansikkainen mousse suklaalla tai ilman joko suurena 'kakkuna' tai pieniin maljoihin annosteltuna.

 

Mansikkamoussea murustetulla pohjalla 

5 dl  paksua kermaa


250g mansikalla maustettua rahkaa


sokeria,
vaniljasokeria


100 g maitosuklaata tai valkoista rouheena


400g mansikoita paksuna soseena


5-6 liivatelehteä


tilkka vettä !

  • Tee normaaliin tapaan keksimuruista pohja !!
  • Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja mansikat.
  • Lisää liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seokseen.
  • Vuoraa käyttämäsi vuoka kelmulla, laita pohjalle keksipohja tavalliseen tapaan.
  • Kumoa 'murupohjan' päälle mansikkamassa ja laita yön yli kylmään.
  • Koristele juhlaan  soveltuvaksi!

 

Kooltaan pientä, mutta ihan yhtä suurta herkkua on hiiren ristimä jälkiruoka 'marenkia mansikkalammessa'. Marengit voi varovasti halkaista ja laittaa hieman raikasta sitruunalla maustettua kreemiä väliin. Marenkien asemesta voisi käyttää minituulihattujakin !

Helppo suklaamarenki

2 tuoretta valkuaista

hiven suolaa

50 g sokeria

50 g tomusokeria

1 1/2 rkl suklaapulveria tai kaakaojauhetta

3/4 rkl Maizenaa

 Vinkki:  Massan voisi levittää leivinpaperille noin 5 mm levyksi ja 'leikata' pintaan valmiiksi kolmioita tai suorakaiteita. 

nami-hiiri