Keitot ovat nopeita valmistaa. Niistä saa juhlaruokaa, ja mikä parasta ne lämmittävät viileässä säässä. 

Annos ei ole kovin suuri - suuren maitokahvikupin tai liemikulhon kokoinen. Reseptistäkään ei riitä kuin kahdelle, mutta sitä on helppo suurentaa ruokailijoiden määrästä riippuen ja tietenkin siitä, että mitä muuta tarjotaan.

Piparjuuri-perunakeittoa lohen seurassa:

2 siivua paahtoleipää, jotka  molemmat leikataan 8 kolmioon

1 rkl voita leipäpalojen ruskistamiseen

50 g savulohta

4 lyhyehköä varrastikkua lohelle ja leivälle

2 pientä schalottisipulia

300 g keitettyä perunaa

1/2 rkl voita keittoon

1 1/2 dl valkoviiniä

4 dl lihalientä (Lacroix)

1/2 nippua persiljaa

1 rkl piparjuuritahnaa 

ripaus suolaa ja pippuria

Pilko perunat ja sipulit - lämmitä kattilassa 3 min., lisää joukkoon viini ja lihaliemi -  kiehauta nopeasti ja anna hiljalleen kiehua n. 30 min.

Soseuta keitto ja lisää joukkoon hienonnettu persilja.

nami-hiiri